Mesajul IPS Mitropolit Daniel cu prilejul inmormantarii pr. protopop Petrica Tufaru

Familiei regretatului parinte protopop Petrica Tufaru,

Indurerata familie,

Intristata adunare,

Cu adanca durere am primit vestea trecerii la cele vesnice a distinsului si vrednicului preot Petrica Tufaru, protopop al Protoieriei Barlad. Plecarea sa dintre noi inseamna o grea pierdere pentru dvs., familia sa, pentru credinciosii pe care i-a pastorit, dar si pentru Biserica lui Hristos in care s-a ostenit.

Parintele Petrica Tufaru s-a nascut la 1 decembrie 1939 in localitatea Fataceni, judetul Bacau. A absolvit cursurile Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, apoi Facultatea de Teologie de la Bucuresti, evidentiindu-se ca un foarte bun student teolog. A inceput misiunea preoteasca fiind hirotonit pe seama parohiei Lunca Banului din Protopopiatul Husi si a continuat ca preot slujitor la parohia ‘Sf. Dumitru’ din Barlad. A slujit Biserica ca protoiereu de Barlad in perioada 1977 – 1982 si in perioada 1997 – 2007. Inzestrat cu un simt liturgic deosebit, parintele Petrica Tufaru a fost un mare iubitor al slujirii sfantului altar si al oamenilor. Ocrotitor si indrumator al celor in suferinta, el ramane un exemplu prin modul in care a inteles ca slujirea lui Hristos trebuie insotita de daruire de sine, de slujirea aproapelui si de dragostea fata de Biserica. De asemenea, este cunoscuta daruirea si spiritul misionar al parintelui Petrica Tufaru care a inteles ca misiunea prin intermediul undelor Radio Trinitas devine una deosebit de semnificativa in lucrarea de propovaduire in tara noastra, a invataturii ortodoxe si a culturii romanesti.

In acest moment al despartirii de noi, a vrednicului de pomenire parintele Petrica Tufaru, rugam pe bunul Dumnezeu sa va mangaie si sa va intareasca pe dvs., familia lui, pe toti cei care l-ati iubit, iar sufletul parintelui Petrica Tufaru sa-i daruiasca pace sfanta, sa-l aseze in ceata dreptilor, ‘unde nu este durere, nici instristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit’.

Vesnica lui pomenire din neam in neam!

Cu multa compasiune si parintesti binecuvantari,

Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…