Mesajul IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la implinirea unui an de la aparitia primului cotidian crestin din Romania

‘O prezenta luminoasa in presa romaneasca’

Se implineste un an de cand remarcam prezenta luminoasa in presa romaneasca a primului cotidian crestin din Romania.

Initiat de un grup de laici ortodocsi care, cu jetfelnicie si dragoste de Biserica, au inteles sa se puna in slujba Cuvantului ziditor de suflete, ziarul ‘Lumina’ se dovedeste a fi o sursa de informatie obiectiva si echilibrata, dar si un binevenit sprijin pentru cler in pastorirea credinciosilor.

Rubricile de cateheza si zidire sufleteasca, reportajele despre viata parohiilor si a manastirilor, precum si documentarele despre vietile sfintilor sunt tot atatea expresii ale unui adevarat apostolat mediatic.

In plus, ce-a de a saptea editie a ziarului, ‘Lumina de Duminica’, reprezinta nu doar spatiul in care este prezentata bogatia si profunzimea spiritualitatii ortodoxe, dar si un spatiu al dialogului Bisericii cu Societatea. Evidentierea unor personalitati ale culturii crestine, publicarea de interviuri cu intelectuali care dau o marturie crestina in special in spatiul universitar, reprezinta o incurajare pentru toti credinciosii de a nu se lasa coplesiti de valul secularizarii, de a-L marturisi pe Hristos indiferent de profesia sau de conditia sociala.

Adresam felicitarile noastre atat colectivului editorial cat si sponsorilor si binefacatorilor acestei publicatii misionare!

Rugam pe Hristos-Domnul, Lumina lumii, sa binecuvinteze pe toti cei care aduc lumina si bucurie in sufletele semenilor lor!

Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente