Mesajul IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, cu prilejul implinirii a 100 de ani de la sfintirea Catedralei mitropolitane din Sibiu

Inalt Prea Sfintiei Sale,

Inalt Prea Sfintitului LAURENTIU,

Mitropolitul Ardealului

Inalt Prea Sfintia Voastra,

Cu prilejul implinirii a 100 de ani de la sfintirea Catedralei mitropolitane ‘Sf. Treime’ din Sibiu, va adresam calde si fratesti urari de bucurie si ajutor mult de la Dumnezeu in activitatea pastorala si misionara pe care o desfasurati.

Ctitorita de mitropolitul Ioan Metianu, Catedrala mitropolitana din Sibiu, cu hramul Preasfintei Treimi, este deodata simbolul unitatii Persoanelor Sfintei Treimi, precum si al unitatii celor trei provincii romanesti: Tara Romaneasca, Transilvania si Moldova.

Sanctuar de spiritualitate ortodoxa si opera de arta monumentala, Catedrala mitropolitana din Sibiu, prin arhitectura sa, care reprezinta o copie a Catedralei ‘Sf. Sofia’ din Constantinopol, sugereaza simbolul unitatii transilvanenilor cu intreaga Ortodoxie.

Totodata, aceasta Catedrala este locasul sfant in care s-au intalnit de-a lungul anilor, in comuniune de credinta si rugaciune, generatii de credinciosi, clerici si tineri studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu, printre care ne-am numarat si noi.

Regretam ca, datorita unui program prestabilit in eparhia noastra, nu putem fi prezent la aceasta sarbatoare, dar, cu rugaciunile noastre, suntem alaturi de Inalt Prea Sfintia Voastra, de ceilalti ierarhi, de preoti si diaconi, de profesori si studenti, de toti credinciosii din eparhia pe care o pastoriti.

Rugam pe Preasfanta Treime sa Va daruiasca bucuria care rodeste din comuniunea sfintilor si din unitatea de credinta in Biserica!

Cu frateasca dragoste in Hristos-Domnul,

DANIEL,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente