Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, 1 Iunie 2009

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, astăzi, 1 Iunie 2009, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a adresat copiilor din Arhiepiscopia Târgoviștei un mesaj de îndemn și de felicitare, apreciind că evenimentul de astăzi este: „un moment de aprofundare a importanței pe care o au copii pentru viitorul lumii noastre, dar și a responsabilității pe care noi, cei maturi, o avem față de cei mai mici ai noștri”.

Înaltul Ierarh a îndemnat pe copii ca, în drumul lor spre maturitate, să protejeze frumusețea inocenței și „încrederea în mereu mai binele lumii noastre…neuitând de rugăciune și de respectul față de familie”.

Adresându-se și părinților, Înaltpreasfinția Sa le-a cerut să îi înconjoare mereu cu grijă pe copii, „călăuzindu-i pe drumul binelui, adevărului, frumosului și al iubirii… De aceea, a-i crește în respect față de valorile credinței și Bisericii strãmoșești, este un act de zidire sufleteascã și de laudă adusă Dătătorului tuturor bunătăților”.

Așa cum se știe, Ziua Internaționalã a Copilului a fost instituită în anul 1925, la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru bunăstarea copilului.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente