Mesajul Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, ocazionat de primirea la Sibiu a Sf. Moaște ale Sf. Mc. Gheorghe ( 30.10 – 02.11.20008)

Preacucernici Părinți, iubiți credincioși! Am primit cu mare bucurie, aici, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu darul cel binecuvântat al lui Dumnezeu, Sfintele Moaște ale Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, prin purtarea de grijă și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Bartolomeu, Mitropolitul Megarei și Salaminei, din Grecia. După ce la Iași, în Moldova, credincioșii au cinstit așa cum se cuvine moaștele Sf. Cuvioase Maicii noastre Parascheva, iar apoi la București, în Țara Românească, iubitorii de Dumnezeu și-au adus prinosul de cinstire față de moaștele Sf. Apostol Pavel, ale Sf. Împărați Constantin și Elena și ale Sf. Dimitrie cel Nou, Preabunul Dumnezeu a rânduit și binecuvântat dragostea și credința credincioșilor ardeleni prin aducerea moaștelor Sf. Mc. Gheorghe la Sibiu, cetatea de suflet a marelui Mitropolit Andrei Șaguna, în acest an închinat memoriei sale.

Sfinții lui Dumnezeu, din toate locurile și din toate timpurile, dau mărturie desăvârșită despre măreția, dragostea și veșnicia Împărăției Preasfintei Treimi și despre minunata și tainica lucrare a lui Dumnezeu în viața umană. Viețile sfinților constituie cele mai impresionante documente spirituale, care ne descoperă și nouă, oamenilor, neasemuita frumusețe a sfințeniei interioare, a credinței și a iubirii de Dumnezeu și de semeni. Sfintele Moaște reprezintă expresia desăvârșită a posibilității sfințeniei umane, ele sunt arvuna învierii noastre din Ziua cea neînserată a Împărăției lui Dumnezeu și descoperirea chipului minunat în care Duhul cel Sfânt lucrează în Biserică, ca într-un adevărat laborator al învierii, înveșnicirea făpturilor umane care cu credință participă și se împărtășesc de viața cea dumnezeiască a Bisericii.

De aceea, astăzi, când am primit cu dragoste odorul cel de mare preț al Sfintelor Moaște ale Sf. Mc. Gheorghe, care se alătură astfel, moaștelor Sf. Dimitrie, pe care le păstrăm cu sfințenie în Catedrala Mitropolitană, cu părintească purtare de grijă vă chemăm pe toți și vă îndemnăm să cinstiți așa cum se cuvine darul acesta duhovnicesc, încredințați că astfel cinstim lucrarea și sfințenia lui Dumnezeu, care și prin Sfinții Mari Mucenici Gheorghe și Dimitrie ni se descoperă și ni se dăruiește. Vă binecuvântăm cu dragoste și ne rugăm cu credință Sf. Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruință, și Sf. Mc. Dimitrie să mijlocească înaintea Preasfintei Treimi pentru mântuirea sufletele noastre.

„Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sf. Duh să fie cu voi, cu toți. Amin.”

†LAURENȚIU STREZA

Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…