Mesajul de felicitare al Sinodului Bisericii Romane Unita cu Roma cu prilejul intronizarii PF Parinte Daniel

Preafericirea Voastra,

Inaltpreasfintiile Voastre,

Preasfintiile Voastre, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane,

Sinodul Episcopilor Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica saluta cu bucurie si cu frateasca dragoste pe confratii episcopi ortodocsi care, astazi, 30 septembrie anul Domnului 2007, duminica a 19-a dupa Rusalii, primesc cu binecuvantare cereasca un nou patriarh. In tot timpul care s-a scurs de la trecerea din lumea aceasta a vrednicului de pomenire patriarhul Teoctist, ierarhii, preotii si credinciosii Bisericii Romane Unite s-au rugat, cerand Preasfintei si de viata datatoarei Treimi, sa randuiasca pentru Biserica sora Ortodoxa Romana un patriarh care sa exprime, prin sublima-i misiune, comuniunea de viata si de iubire existenta dintru toti vecii intre cele Trei Persoane, Tatal, Fiul si Sfantul Spirit, viata si iubire ce se revarsa in creatie, in intreaga comunitate umana, dar mai ales intre cei care cred si marturisesc ca Cristos este unicul Domn si Rascumparator.

Totodata, Va incredintam pe toti membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, precum si pe tot poporul roman binecredincios, ca Biserica Greco-Catolica din Romania doreste sa se statorniceasca cele mai bune si pasnice relatii intre Bisericile noastre. Precum in cursul zbuciumatei istorii a poporului nostru Bisericile noastre au stat alaturi pentru a lumina, a invata, a binecuvanta si a sfinti pe fiii lor, si de acum inainte, in noi si mereu noi contexte istorice, dorim ca Bisericile noastre sa lucreze rodnic, prin marturie de viata, de iubire si de jertfa, pentru binele vremelnic si vesnic al tuturor.

Preafericirea Voastra,

Preafericite Parinte Daniel,

Va incredintam, cu toata greaua dar nobila misiune la care Biserica va cheama, Treimii celei de o fiinta si nedespartite. Prin mijlocirea Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu Maria, fiica Tatalui, mama Fiului si mireasa Sfantului Spirit, sa se reverse peste Preafericirea Voastra belsugul de haruri, atat de necesar pentru o pastorire rodnica si binecuvantata.

Intru multi si sfinti ani, Preafericirea Voastra!

† LUCIAN,

Mitropolit de Alba Iulia si Fagaras – Blaj

Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice

Comentarii Facebook


Știri recente