Mesajul de felicitare al Primului Ministru al Romaniei catre PF Parinte Patriarh Teoctist

Prea Fericirea Voastra,

Cu prilejul aniversarii a 20 de ani de la intronizarea ca Patriarh, am bucuria sa Va adresez, in numele Guvernului Romaniei si al meu personal, cele mai calde urari de sanatate, viata indelungata si noi impliniri in activitatea pastorala. Cinstim in aceste zile si slujirea cu credinta in peste 75 de ani pentru Biserica Ortodoxa Romana, pentru care V-ati inscris in sirul marilor ierarhi care au pastorit in credinta crestina spre binele poporului roman.

In cele doua decenii de conducere a Bisericii Ortodoxe Romane V-ati ingrijit nu numai de problemele pastorale, administrative sau economice ale Bisericii, dar si de invatamantul teologic, de restaurare a monumentelor istorice si de arta bisericesti, de amplificare a relatiilor de colaborare cu celelalte culte din Romania cu Bisericile si cu organizatiile ecumenice internationale.

La acest popas aniversar, Guvernul recunoaste exceptionala activitate pe care ati desfasurat-o, inclusiv pe taram ecumenic, activitate concretizata in dialogul teologic pe care Biserica Ortodoxa Romana il poarta cu cele mai importante Biserici crestine, de asemenea, de numeroasele vizite peste hotare. Ne amintim cu totii de istorica vizita efectuata in 1999, in Romania, a Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al II-lea, prima vizita a unui papa intr-o tara ortodoxa, vizita careia i-ati raspuns in anul 2002.

Avand convingerea ca Biserica Ortodoxa Romana va fi si pe viitor reper si nadejde spirituala pentru poporul roman, in noul context pe care il va aduce aderarea tarii noastre, la 1 ianuarie 2007, in Uniunea Europeana, Va urez Prea Fericirea Voastra multi si fericiti ani si sa continuati cu aceeasi putere si intelepciune pastorirea rodnica ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane inceputa acum 20 de ani.

Excelenta Sa, Calin Popescu Tariceanu,

Prim Ministru al Romaniei

Comentarii Facebook


Știri recente