Mesajul de felicitare al Preafericitului Părinte KRYSTOF, Arhiepiscop de Praga și al Ținuturilor Cehe, Mitropolitul Ținuturilor Cehe și al Slovaciei

Preafericirea Voastră,

Dorim să vă felicităm din inimă cu ocazia zilei de naștere. Vă rugăm să primiți această felicitare din partea Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehe și Slovacia, a Sfântului nostru Sinod, a credincioșilor noștri și din partea mea personal.

Activitatea Preafericirii Voastre în domeniile teologiei, pastorației, misiunii, ajutorului social și al ecumenismului sunt binecunoscute în Cehia și Slovacia, ca și în Europa și în toată lumea. Această activitate este pentru noi, o țară minoritar ortodoxă, exemplu, întărire și încurajare. Nu numai aceasta, dar și cele două mânăstiri, Mânăstirea Adormirii Maicii Domnului din Vilemov și Mânăstirea Sfintei Ludmila din Brno, întemeiate datorită Preafericirii Voastre, sunt mărturiile dragostei și grijii pe care o aveți pentru noi. Prezența a 4 preoți români, 6 monahii și 6.000 de credincioși în Biserica noastră, creează o legătură vie între Bisericile noastre și e dovada eforturilor de consolidare a unității ortodoxe. Biserica Sfântului Mucenic Valentin, monument al celor 40.000 de ostași români căzuți în cele două războaie mondiale, la Most, întărește legătura aceasta. Cu ajutorul lui Dumnezeu, biserica va fi sfințită în octombrie, anul acesta. Altă biserică, închinată Intrării Maicii Domnului în Biserică, se construiește la Brno, de parohia Tuturor Sfinților Români și Mânăstirea Sfintei Ludmila.

Îngăduiți-mi să-mi exprim și bucuria personală cu această ocazie, pentru că pe noi ne unește o prietenie strânsă, întărită de mai multe vizite ale noastre în Moldova, ca și ale Preafericirii Voastre la noi, ultima dată cu ocazia întronizării mele în Praga. Toate acestea au fost în duhul apropierii mai ales între ortodocși, între Biserici, dar și ca dovadă a prinosului creștinilor la Europa unită.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos ca să vă dea mulți ani spre conducerea marii Biserici Ortodoxe Române, a poporului român și pentru înfrumusețarea ortodoxiei, creștinismului și a întregii lumi.

Cu dragoste în Hristos,

†KRYSTOF

Arhiepiscop de Praga și al Ținuturilor Cehe

Mitropolitul Ținuturilor Cehe și al Slovaciei

Comentarii Facebook


Știri recente