Mesajul de felicitare al Preafericitul Părinte Patriarh Daniel adresat Părintelui Teofil Părăian, la împlinirea a 80 de ani

Preacuvioase Părinte Teofil,

Cu prilejul acestei binecuvântate aniversări, privind tainica chemare pe care Hristos Domnul v-a adresat-o și admirând neobosita lucrare pe care o împliniți ca răspuns în Biserica Sa, vă transmitem prețuirea și binecuvântarea Noastră. Căutat și ascultat de credincioșii doritori de îndrumare spirituală, cuvântul Preacuvioșiei Voastre este privit ca al unui duhovnic înțelept. Cultivând în viață cu recunoștință darurile primite, Dumnezeu v-a dat puterea de a privi, cu discernământ duhovnicesc și pastoral, chipul sufletesc al celor care vă cer sfatul.

Prin cărțile mărturisitoare, peste treizeci la număr, prin predicile misionare, prin conferințele la care sunteți invitat și prin interviurile pe care le acordați numeroaselor publicații religioase, dar și unor posturi de radio și televiziune, cu precădere Radio TRINITAS și Televiziunea TRINITAS TV, dăruiți entuziasm tineresc și echilibru matur celor care caută sfat părintesc.

Având ca reper Sfânta Scriptură și model viața și învățăturile Sfinților Părinți, dar și experiența duhovnicească proprie în mănăstire, prezentați cu multă râvnă și bogată înțelepciune dreapta credință, adresându-vă atât oamenilor simpli, cât și intelectualilor, atât personalităților din viața publică, cât și tinerilor care au mare nevoie de sfat.

Trăitor în Mănăstirea Sâmbăta de Sus, ctitorie a Sfântului voievod martir Constantin Brâncoveanu, promovați o legătură frumoasă între teologie și literatură, realizând prin cuvânt îndrumător simbioza dintre valorile spirituale și creațiile artistice.

Cu recunoștință față de Dumnezeu pentru darul pe care l-a făcut Bisericii noastre în persoana Preacuvioșiei Voastre, vă dorim zile îndelungate, cu deplină sănătate, rugându-L pe Hristos Domnul să vă țină aprinsă candela lăuntrică a credinței, dăruindu-vă bucuria de a fi mereu sfeșnic luminos al Ortodoxiei românești.

Întru mulți și buni ani!

Cu aleasă prețuire și binecuvântare,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente