Mesajul de felicitare al Patriarhului Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului cu prilejul intronizarii PF Parinte Daniel

Prea Fericirea Voastra,

Bucuria Bisericii mame sporeste datorita faptului ca o personalitate cu educatie teologica exceptionala si slujire bisericeasca larg cunoscuta si apreciata de cei de aproape si de cei de departe a fost chemata de Preasfantul si Atoatedesavarsitorul Duh, Care pururea intareste si alcatuieste Biserica lui Hristos, sa-si asume responsabilitatea spirituala de a sluji dreptcredinciosul popor roman si Preasfanta sa Biserica dupa pilda de exceptie a fericitilor intru adormire inaintasi ai PF Voastre si dupa cerintele imperioase ale vremurilor pe care le traim. Astfel, sunteti garantul faptului ca Preasfanta Biserica Ortodoxa Romana va continua si va dezvolta admirabila conlucrare traditionala cu Biserica mama – Patriarhia Constantinopolului, pentru ca Ortodoxia sa dea marturie credibila in relatiile interortodoxe, in cele interbisericesti si in fata lumii.

Sfantul Apostol Pavel a aratat maretia raspunderii slujirii apostolice accentuand urmatoarele: ‘Asa sa ne socoteasca pe noi fiecare om ca slujitori ai lui Hristos si ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu’. Or, ceea ce se cauta mai mult la iconomi e ca fiecare sa se fi aflat credincios.

Preasfanta Biserica Ortodoxa Romana a gasit in persoana PF Voastre pe slujitorul devotat lui Hristos si pe iconomul credincios al tainelor necercetate, randuite de Dumnezeu spre mantuirea omului si innoirea lumii. Patriarhala pastorire sa va fie incununata de roade cat mai bogate. Sa va fie anii cat mai multi si cat mai rodnici.

Bartolomeu,

Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Roma,

Patriarh Ecumenic

Comentarii Facebook


Știri recente