Mesajul de felicitare al Patriarhiei Moscovei cu prilejul intronizarii PF Parinte Daniel

Prea Fericirea Voastra Parinte Patriarh Daniel,

In ziua urcarii PF Voastre pe tronul Bisericii Ortodoxe Romane, care a stralucit prin faptele de credinta a multor sfinti, ne aflam impreuna in duhul rugaciunii, cerand Domnului sa va daruiasca intelepciune din belsug, tarie si sanatate in slujirea inalta si dificila care va asteapta. In secolul XX, Bisericile noastre au trecut prin rastimpuri de ispita al persecutiilor si greutatilor venite din partea ateismului, dar si-au pastrat cuvantul rabdarii lui Hristos. Pastorii si credinciosii au devenit partasi suferintelor Imparatiei lui Hristos. Toate acestea apropie si mai mult Bisericile surori.

Ne bucuram ca in ultimii ani, Patriarhia Romana a inflorit si in domeniul invatamantului, al slujirii sociale si al activitatii bisericesti printre tineri. Noi suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu si, de aceea, credem ca pe viitor dialogul dintre Bisericile noastre ne va aduce roade si ne va permite sa ajungem la un consens in ceea ce priveste abordarea comuna a problemelor actuale.

Inca odata va adresam felicitarile noastre in aceasta zi atat de stralucita pentru Biserica Ortodoxa Romana si ne rugam ca Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos sa reverse peste PF Voastra milele Sale bogate si sa va daruiasca ani multi de rodnica slujire ca Intaistatator.

Alexei al II-lea,

Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii

Comentarii Facebook


Știri recente