Mesajul de felicitare al Parlamentului Romaniei cu prilejul intronizarii PF Parinte Daniel

Prea Fericite Parinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane,

Inalt Prea Sfintiile Voastre,

Prea Sfintiile Voastre,

Sfintiile Voastre,

Eminente,

Onorat Sinod,

Doamenlor si domnilor,

Este o deosebita onoare pentru mine ca in aceasta zi sfintita de septembrie, cand Biserica Ortodoxa Romana introneaza pe cel mai inalt ierarh al sau, inainte-statator al tuturor fiilor credintei stramosesti, sa va urez in numele Parlamentului Romaniei multa sanatate, multa putere si numai impliniri in nobila dvs. misiune de slujire a lui Dumnezeu si a poporului roman.

Va cunosc truda si realizarile obtinute in calitate de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, am avut cinstea sa va cunosc si sa colaboram pentru infatuirea unor proiecte ale Bisericii in folosul oamenilor acestei tari pentru cresterea rolului Ortodoxiei si afirmarea spiritualitatii romanesti.

Asistam in prezent la un fenomen cu totul relevant in viata de zi cu zi a romanilor, reintoarcerea in Biserica. Dupa jumatate de veac in care s-a incercat pe cale oficiala indepartarea Bisericii din viata sociala, iata ca Biserica revine pe locul sau firesc, de element primordial in viata oamenilor, intr-o tara integrata in structurile europene, angajata pe drumul modernizarii.

La acest inceput de veac cand preluati insemnele purtate de cei mai vrednici patriarhi romani care s-au asezat in istoria vietii romanesti, va dorim cu totii, din tot sufletul, un timp de slujire luminata, izbanzi in afirmarea Bisericii Nationale ca o coloana vertebrala a spiritualitatii romanesti.

Nicolae Vacaroiu,

Presedintele Senatului

Comentarii Facebook


Știri recente