Mesajul de felicitare al papei Benedict al XVI-lea cu prilejul intronizarii PF Parinte Daniel

Prea Fericirea Voastra,

Am aflat cu mare bucurie si simtaminte de comuniune frateasca de alegerea voastra in scaunul patriarhal al Bisericii Ortodoxe Romane. In aceste clipe cand va incepeti noua misiune, ma alatur in mod deosebit PF Voastre, precum si Sfantului Sinod al Patriarhiei Romane, clerului si credinciosilor care va intampina cu bucurie, ca pe noul pastor chemat sa conduca Biserica Ortodoxa Romana. Ma rog Duhului Sfant sa va sprijine in aceasta grea sarcina. Sa ajute Biserica Ortodoxa Romana in dezvoltarea sa, pentru ca ea sa infrunte cu o vitalitate reinnoita schimbarile si reorganizarea spirituala necesare in perioada pe care o traim, dupa greutatile intampinate in trecutul apropiat, cand existau numeroase ingradiri ale libertatii si uneori persecutii fatise.

Fie ca Domnul sa va insoteasca, pentru ca Biserica voastra sa poata raspunde asteptarilor poporului roman si sa-i daruiasca tot mai mult speranta de care are nevoie pentru a inainta pe drumul vietii si pentru a transmite tinerelor generatii valorile morale si spirituale fundamentale, spre a putea face fata diferitelor curente teologice care atrag astazi atatia contemporani de-ai nostri.

Va urez o slujire pastorala, rodnica, luminata de lumina lui Hristos si intarita de puterea Duhului Sfant. Catolicii sunt alaturi de fratii lor ortodocsi, prin rugaciune si prin disponibilitatea lor pentru orice colaborare utila. Evanghelia unica asteapta sa fie vestita de toti, impreuna, cu dragoste si respect reciproc. Este deosebit de necesar a intensifica legaturile care ne unesc pentru binele Bisericii. Relatiile dintre noi trebuie sa se intareasca pentru a raspunde nevoilor actuale din Europa si din lume, atat pe plan religios, cat si pe plan social.

Cu rabdare, nadejde si dragoste reciproca va trebui sa rezolvam chestiuni, fara indoiala, minore, dar pe plan local sursa inca de obstacole in calea comuniunii fraterne, caci crestinii traiesc prea adesea unii alaturi de altii, necautand intotdeauna legaturile zilnice care ar putea fi deosebit de pretioase pentru raporturile dintre catolici si ortodocsi.

Benedict al XVI-lea

Comentarii Facebook


Știri recente