Mesajul de felicitare al IPS Parinte Mitropolit Daniel catre PF Parinte Patriarh Teoctist

Prea Fericirea Voastra,

Cu prilejul aniversarii a 20 de ani de la intronizarea Prea Fericirii Voastre in scaunul de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Va adresam personal si in numele clerului si credinciosilor din Arhiepiscopia Iasilor alese doriri de sanatate, bucurie si ajutor sfant de la Dumnezeu.

Acest luminat popas aniversar ne cheama sa multumim lui Dumnezeu pentru darurile si binecuvantarile revarsate asupra Ortodoxiei romanesti in acesti ani de bogata si dinamica arhipastorire, sa exprimam recunostinta si pretuirea noastra pentru slujirea neobosita si roditoare a Prea Fericirii Voastre, care a facut cunoscuta Biserica Ortodoxa Romana pe plan national si international, la rascruce de vremuri, binevestind, prin cuvant si fapta, Evanghelia iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.

Rugam pe Hristos-Domnul, ‘Mai marele pastorilor’ (I Petru 5, 4), Cel care V-a incredintat spre paza si pastorire ‘comoara’ sau ‘odorul sfant’ al lui Hristos din Romania, adica Biserica Sa de pe aceste plaiuri sfintite cu jertfe si nevointe, binecuvantate cu frumusete si harnicie, sa Va daruiasca mult ajutor in lucrarea de arhipastorire a Bisericii Ortodoxe Romane, spre slava Preasfintei Treimi si binele poporului binecredincios!

Intru multi si binecuvantati ani, Prea Fericite Parinte Patriarh!

Al Prea Fericirii Voastre in Hristos-Domnul,

† Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…