Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat familiei handbalistului Marian Cozma

Stimate Domnule Petre Cozma,

Vestea trecerii la cele veșnice a fiului dumneavoastră, Marian Cozma, handbalist de talie internațională, victimă a unui atac ucigaș în orașul ungar Veszprem, a întristat și îndurerat opinia publică din România și Ungaria.

Spiritul de corectitudine (fair-play) și sacrificiu de care a dat dovadă tânărul Marian Cozma, atât în teren, cât și în societate, creează în aceste zile punți de solidaritate între oameni și de acțiune comună împotriva oricărei forme de violență în societate. În același timp, demnitatea în suferință, înțelepciunea și speranța în triumful binelui dovedite în aceste zile, sunt expresia credinței dumneavoastră în Dumnezeu, care ne ajută să trecem prin necazurile și încercările grele ale acestei lumi.

În aceste momente de durere și încercare, adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească familiei și celor care l-au cunoscut pe omul și sportivul performant Marian Cozma și rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu să odihnească sufletul lui în pacea și lumina feței Sale, iar pe cei îndoliați să-i întărească duhovnicește.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,

†DANIEL

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMNE

La slujba înmormântării, care va avea loc vineri, 13 februarie 2009, ora 12:00, la biserica parohiei Teiul Doamnei Ghica din București, va participa, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Pr. Costin Spiridon, consilier patriarhal.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…