Mesajul de condoleante al PF Parinte Patriarh Teoctist la trecerea la cele vesnice a presedintelui CNA, Ralu Filip

In aceste momente grele, in numele Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, transmitem familiei indurerate si tuturor colaboratorilor gandurile noastre de mangaiere si imbarbatare, rugandu-L pe bunul Dumnezeu sa-l randuiasca in ceata alesilor Sai. In speranta invierii si mostenirii vietii celei fara de sfarsit, impartasim intristarea pentru trecerea neasteptata la Domnul a cunoscutului si apreciatului slujitor al presei, Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audioviziualului.

Aducem cuvantul nostru de pretuire pentru stradania si pasiunea cu care a vegheat la respectarea principiilor morale si promovarea valorilor spirituale, atat de necesare societatii. Biserica a apreciat demersurile sale si ale Consiliului National al Audioviziualului de a opri procesul de degradare morala a societatii romanesti prin mijloacele audiovizuale de informare in masa, precum si initierea unor campanii sociale de aparare a vietii. Ne aducem aminte de faptul ca, sub conducerea regretatului Ralu Filip, Consiliul National al Audioviziualului a dezaprobat transmiterea prin mijloacele de informare in masa, in special audio-vizuale, a materialelor care promoveaza violenta, pornografia, prostitutia, vulgaritatea, alcoolismul, consumul de droguri si vicierea limbii romane.

Prin viziunea sa echidistanta si fara echivoc a contribuit la mentinerea echilibrului in politica editoriala a institutiilor de presa audiovizuale atat de necesar consolidarii principiilor democratice in societate. In mod special, subliniem faptul ca regretatul Ralu Filip a sprijinit aparitia in Romania a posturilor de radio bisericesti, constient de actualitatea mesajului crestin si de contributia spirituala, culturala si sociala a cultelor religioase in societate.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si vesnica sa-i fie pomenirea!

† Teoctist,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente