Mesajul de condoleanțe al Patriarhului României la trecerea la cele veșnice a domnului Ion Diaconescu

La trecerea la cele veșnice a domnului Ion Diaconescu, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a adresat următorul mesaj de condoleanțe:

Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Am primit cu tristețe vestea trecerii din această viață a distinsului om de stat Ion Diaconescu, personalitate marcantă a vieții politice românești și reprezentant de seamă al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat din ultimii 20 de ani.

Continuator al idealurilor marilor săi înaintași, Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu, Ion Diaconescu va rămâne în conștiința românilor ca un mare luptător și mult pătimitor pentru libertate și demnitate națională, personalitate de profundă trăire creștină, dăruit total crezului său de viață, de luptă și activitate neobosită în slujba valorilor credinței creștine.

Amintim aici și faptul că domnul Ion Diaconescu a ctitorit biserica din satul natal – Boțești (Argeș) și a ajutat multe biserici și mănăstiri în timpul în care a fost președintele principalului partid de guvernământ din perioada 1996 – 2000.

În aceste momente grele pentru familie și pentru toți cei ce l-au cunoscut și prețuit, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune. Ne rugăm milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul credinciosului Ion Diaconescu întru Împărăția Sa împreună cu drepții întru nădejdea Învierii celei de obște!

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente