Mesajul de condoleanțe al Patriarhului României adresat familiei domnului Victor Surdu

Familiei regretatului Victor Raul Surdu-Soreanu

Stimată Doamnă Angela Similea Surdu,

Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Am aflat cu multă durere în suflet de trecerea din această viață, după o grea suferință, a Domnului Victor Raul Surdu-Soreanu, fost Ministru al Agriculturii, deputat în Parlamentul României și fiu credincios al Bisericii noastre.

Domnul Victor Surdu a ajutat adeseori Biserica în activitatea sa misionară și socială, în mod special în localitatea Matara – Belciugatele, județul Călărași, unde a renovat biserica parohială și a construit o troiță. A fost, de asemenea, un apreciat specialist în agricultură, un om practic și gospodar, cu multe realizări în folosul comunității.

A știut să îmbine credința moștenită de la părinți cu experiența și performanța acumulate prin efort personal susținut cu tenacitate, fiind în același timp inteligent și harnic, evlavios și darnic. Întrucât a fost milostiv și a ajutat mulți oameni, Domnul Victor Surdu se va împărtăși de bucuria Mântuitorului Iisus Hristos, împreună cu cei drepți și milostivi. De aceea, astăzi, deși îndurerați, avem nădejdea că sufletul său va găsi odihnă în împărăția și lumina Preasfintei Treimi.

Familia sa, apropiații și prietenii săi trăiesc astăzi această pierdere cu o durere profundă în suflet, care nu poate fi alinată decât prin rugăciune și prin comemorare pioasă și recunoscătoare pentru tot ce Domnul Victor Surdu a dăruit de-a lungul întregii sale vieți.

În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos Cel înviat din morți, să odihnească sufletul Domnului Victor Surdu, în lumina iubirii Sale veșnice, iar familiei îndoliate și tuturor celor întristați să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

â€DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente