Mesajul de condoleanțe al Patriarhului României adresat familiei Dl. Prof. Dr. Vasile Popeangă

București, 20 ianuarie 2012

Familiei Domnului Prof. Dr. Vasile Popeangă

Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Am primit cu multă tristețe vestea trecerii din această viață a distinsului Profesor Emerit Dr. Vasile Popeangă, membru al comunității academice a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, mentor a numeroase generații de elevi și studenți, distins om de cultură și de înaltă ținută morală.

Întreaga sa activitate desfășurată în beneficiul învățământului arădean l-a făcut cunoscut pe plan național și internațional.

Membru al multor instituții academice din țară și străinătate, cu o impresionantă activitate publicistică de specialitate în reviste naționale și internaționale de prestigiu, distins cu numeroase premii, ordine, medalii și titluri academice, regretatul Prof. Dr. Vasile Popeangă va rămâne un model luminos și inspirator pentru generația tânără, prin onestitatea sa academică, prin tenacitatea sa, prin noblețea sa sufletească și prin modul în care făcea legătura armonioasă între generații, contribuind la formarea multor generații de tineri pedagogi și cercetători în domeniul științelor educației.

Prețuim amintirile frumoase ale Domnului Prof. Vasile Popeangă despre tatăl nostru, învățătorul Alexie Ciobotea, camarazi de luptă în timpul celui de al doilea război mondial, prieteni și apropiați în cadrul preocupărilor didactice comune.

Verticalitatea sa morală, vocația pedagogică și spiritualitatea sa creștină au făcut din el o coloană de lumină a cercetării științifice românești, o pildă care trebuie urmată.

Cu profunde sentimente de compasiune și de simpatie pentru membrii familiei sale și față de apropiații săi, ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Care este Învierea și Viața, să odihnească sufletul Domnului Prof. Vasile Popeangă printre cei drepți, în lumina iubirii Sale veșnice.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente