Mesajul de condoleanțe adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel familiei regretatului jurnalist Florin Zamfirescu

Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Cu profundă durere în suflet am aflat de trecerea neașteptată la cele veșnice a distinsului ziarist Florin Zamfirescu, directorul editorial al Ziarului Lumina, vrednic slujitor al presei creștine din România, jurnalist de vocație, de înaltă ținută morală și fiu credincios al Bisericii Ortodoxe Române.

Plecat prea devreme dintre noi, cu puțin timp înainte de împlinirea vârstei de 48 de ani, Domnul Florin Zamfirescu a făcut din profesia sa o mărturisire de credință și o ofrandă adusă în lumea noastră trecătoare slujirii valorilor netrecătoare ale Ortodoxiei prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare.

Cu o bogată experiență jurnalistică, adunată cu migală în asceza actului de presă, de la manuscris până la tipografie, prin osteneala de fiecare zi a unui om harnic care își mistuie ființa într-o permanentă dăruire de sine, Florin Zamfirescu s-a remarcat prin muncă asiduă, seriozitate, curaj și generozitate, trăind libertatea socială ca responsabilitate civică și apartenența la comunitatea Bisericii ca demnitate spirituală și arvună a Învierii.

A lucrat cu pasiune și profesionalism la renașterea presei ieșene după schimbările din anul 1989 și a descoperit în proiectul primului cotidian creștin din România, Ziarul Lumina, împlinirea vocației sale de jurnalist creștin, fiind un entuziast membru fondator al acestui ziar. În luna februarie a anului 2005 a trăit bucuria publicării Ziarului Lumina de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei și apoi, în calitate de director editorial, s-a angajat, cu pricepere și devotament, pentru edificarea unui format de presă care promovează abordarea echilibrată și responsabilă, dintr-o perspectivă creștină, a societății și oamenilor de azi.

Receptiv la nou, pasionat până la epuizare de calitatea actului jurnalistic, Florin Zamfirescu a contribuit la formarea multor tineri gazetari, în spiritul respectului pentru adevăr și al iubirii față de Biserică. S-a bucurat de prețuirea și de prietenia multor oameni, a fost apreciat de conducerea Bisericii și iubit de colegii de la Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, de la București și din Iași, ca frate bun și sfătuitor avizat în profesiunea de comunicator creștin.

Domnia Sa va rămâne un model luminos și inspirator pentru generația tânără, prin competența sa științifică, prin tenacitatea și verticalitatea sa morală, prin dragostea pentru slujirea Cuvântului care luminează, vindecă și edifică.

Rugăm pe Hristos Domnul Cel înviat din morți să odihnească sufletul robului Său Florin împreună cu drepții, să mângâie familia îndoliată și pe toți cei care azi sunt întristați de această plecare dintre noi a Domnului Florin Zamfirescu.

Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,

†DANIEL,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Articol publicat în „Ziarul Lumina” din 30 ianuarie 2010 (www.ziarullumina.ro)

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…