Mesajul de condoleanțe adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel familiei regretatului Academician Virgiliu Niculae G. Constantinescu

Familiei regretatului Academician

VIRGILIU NICULAE G. CONSTANTINESCU

Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Am aflat cu multă durere în suflet de trecerea la cele veșnice a distinsului Academician Virgiliu Niculae Constantinescu, intelectual erudit, distins om de știință și de înaltă ținută morală.

Întreaga sa activitate desfășurată în beneficiul științei l-a făcut cunoscut pe plan național și internațional.

Membru al multor instituții academice din țară și străinătate, cu o impresionantă activitate publicistică de specialitate în reviste naționale și internaționale de prestigiu, distins cu numeroase premii, ordine, medalii și titluri academice, regretatul Academician Virgiliu Niculae Constantinescu va rămâne un model luminos și inspirator pentru generația tânără, prin onestitatea sa academică, prin tenacitatea sa, prin noblețea sa sufletească și prin modul în care făcea legătura armonioasă între generații, contribuind la formarea multor promoții de tineri ingineri și cercetători științifici.

Verticalitatea sa morală, competența sa științifică și spiritualitatea sa creștină au făcut din el o coloană de lumină a cercetării științifice românești, o pildă care trebuie urmată.

Rugăm pe Hristos Domnul Cel înviat din morți să odihnească sufletul său împreună cu drepții, să mângâie familia îndoliată și pe toți cei care azi sunt întristați de această plecare dintre noi a distinsului Academician Virgiliu Niculae Constantinescu.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente