Mesajul de condoleanțe adresat de PF Părinte Patriarh Daniel familiei regretatului preot Vasile Antofie

„Un mare iubitor al slujirii sfântului altar și al oamenilor”

Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Cu multă tristețe am primit vestea trecerii la cele veșnice a distinsului și vrednicului preot Vasile Antofie.

Plecarea sa dintre noi înseamnă o grea pierdere pentru dumneavoastră, familia sa, pentru credincioșii pe care i-a păstorit, dar și pentru Biserica lui Hristos în care s-a ostenit.

Părintele Vasile Antofie s-a născut pe 27 martie 1935 în comuna Vintilă Vodă, județul Buzău. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din București, pe care le-a absolvit cu diplomă de licență. Din anul 1960 a fost angajat al Patriarhiei Române, în cadrul Atelierelor Institutului Biblic, remarcându-se prin hărnicie și conștinciozitate.

Fiind hirotonit diacon pe seama Schitului Maicilor, s-a ostenit în această slujire mai bine de 20 de ani, până în anul 1993, când a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sfântul Nicolae – Malaxa. Apoi, alături de preotul Ilie Ion, a început lucrarea de zidire a noii bi-serici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, aflată acum în curs de pictare.

Înzestrat cu un simț liturgic deosebit, părintele Vasile Antofie a fost un mare iubitor al slujirii sfântului altar și al oamenilor. De asemenea, sunt cunoscute dăruirea și spiritul misionar și gospodăresc ale părintelui Vasile Antofie, care rămâne un exemplu prin modul în care a înțeles că slujirea lui Hristos trebuie însoțită de dăruirea de sine, de slujirea aproapelui și de dragostea față de Biserica Sa.

Fiindu-vă alături în acest ceas de vremelnică despărțire, rugăm pe Mântuitorul Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletul robului Său Părintele Vasile Antofie, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, iar familiei îndoliate și tuturor celor ce l-au iubit și l-au prețuit să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată și parohia Sfântul Nicolae – Malaxa din București,

†Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente