Mesajul de compasiune al PF Parinte Patriarh Teoctist adresat familiei Candea

Am aflat cu tristete vestea ca distinsul academician, profesor si teolog Virgil Candea a trecut din lumea aceasta la viata cea vesnica.

Adormitul in Domnul Virgil Candea ramane pentru noi o prezenta mangaietoare de cuget si de suflet, indeosebi un fiu vrednic al Bisericii noastre stramosesti, care si-a inmultit din belsug talantii daruiti de Dumnezeu. Preocuparilor sale pentru istoria literaturii romane vechi, pentru frumusetea icoanei ortodoxe, li s-au adaugat implicarea activa in viata Bisericii, ca membru al Adunarii Nationale Bisericesti si al Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor, unde, cu prisosinta, si-a adus aportul sau binefacator. Autor al unei intregi biblioteci de opere scrise de o nepretuita valoare si actualitate, dintre care unele descoperite printr-o stradanie personala, cu care a imbogatit tezaurul spiritual, iubitorul de valorile Tarii si ale Sfintei noastre Biserici le-a dat stralucirea, fie in fata sfintelor usi ale altarelor, unde primea hrana nemuririi, fie sub cupolele Academiei Romane si numeroaselor universitati din strainatate.

La ceasul incredintarii trupului sau pamantului din care a fost zidit, adresam familiei indurerate condoleante si inaltam smerita rugaciune catre Dumnezeu sa-i primeasca sufletul in ceata celor drepti.

Vesnica lui pomenire!

Teoctist,

Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, Loctiitor al Cezareei Capadociei si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente