Mesajele de Craciun si Anul Nou ale Patriarhilor Ortodocsi din intreaga lume

Patriarhii Ortodocsi din intreaga lume au trimis credinciosilor lor Mesaje de Craciun si de Anul nou 2005, prin care isi exprima speranta in puterea pacificatoare a credintei.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a spus in Cuvantul sau pastoral ca lumea de astazi este ruinata de lipsa dorintei de pace, iar Nasterea Mantuitorului ne ofera exemplul uimitor al mantuirii prin smerenie.

Patriarhul de curand ales si inscaunat la Alexandria – Sanctitatea Sa Theodoros II a subliniat in mesajul trimis credinciosilor de sub jurisdictia sa, ca terorismul, foametea, saracia, razboaiele si discordia sunt probleme grave ale lumii de astazi, dar ele pot fi depasite printr-o viziune ecumenica asupra vietii in ansamblu.

Prea Fericitul Hristodoulos – Arhiepiscopul Atenei si Primatul intregii Grecii a spus in Scrisoarea sa pastorala ca diferitele secte asa-zis crestine creaza multa confuzie, asa incat crestinii care au aderat la aceste culte isi pot recastiga identitatea prin intoarcerea in adevarata Biserica.

Comentarii Facebook


Știri recente