Mesaje de bun venit la facultățile din Sibiu

Universitățile din Sibiu au început noul an universitar printr-o ceremonie comună, organizată în Piața Mică. Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat studenții și profesorii adunați în centrul istoric al orașului, a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană și a oficiat slujbe de binecuvântare la centrele de instruire militară, informează „Ziarul Lumina”.

Prima zi din noul an universitar a adus cu sine noi emoții pentru studenții universităților din Sibiu, mai ales pentru cei care au călcat pentru prima dată pragul unei facultăți. La primele ore ale dimineții, studenții Centrului de Instruire pentru Comunicare și Informatică ‘Decebal’ s-au pregătit pentru a-și întâmpina profesorii și instructorii militari, precum și conducerea centrului, autorități locale și invitați de seamă. Binecuvântarea studenților și a cadrelor didactice a fost dată de IPS Mitropolit Laurențiu printr-o slujbă religioasă, iar autoritățile și ofițerii prezenți au transmis mesaje de felicitare și de încurajare.

IPS Laurențiu a participat apoi și la festivitățile de la Academia Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’, unde au fost prezenți un număr impresionant de studenți și militari, cadre didactice, ofițeri și autorități. Ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare și le-a urat studenților și profesorilor un an universitar cât mai rodnic, în care să simtă tot mai mult prezența și ajutorul lui Dumnezeu.

‘Vă aflați sub legământ’

După festivitățile de la centrele militare din Sibiu, IPS Mitropolit Laurențiu a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala mitropolitană de un sobor de preoți și diaconi format din profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu. Studenții teologi au participat în număr mare la slujba religioasă, iar o parte dintre aceștia au dat răspunsurile liturgice, conduși de pr. lect. dr. Sorin Dobre. După Sfânta Liturghie, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat o slujbă de Te Deum, cerând binecuvântarea lui Dumnezeu la începutul activităților academice din acest an. În cuvântul adresat studenților, IPS Laurențiu i-a felicitat pe tinerii teologi, i-a îndemnat să fie conștienți de chemarea de a fi studenți la prestigioasa academie andreiană și să urmeze cu interes și motivație cursurile și programul liturgic al facultății.

‘Din momentul în care ați intrat în această facultate, vă aflați sub legământ și veți finaliza cursurile printr-un jurământ cu mâna pe Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, că veți păstra și apăra cu sfințenie toată învățătura primită, pentru a deveni slujitori ai sfintelor altare, ai lui Hristos și ai oamenilor’, a subliniat IPS Laurențiu.

Ceremonia comună a celor cinci universități din Sibiu, desfășurată în Piața Mică din centrul istoric, a încheiat șirul de manifestări de la 1 octombrie. Corul teologilor a intonat Imnul național și cel studențesc, alături de fanfara militară și studenții militari, iar rectorii universităților au transmis mesaje studenților și profesorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente