2005 ani de la Nasterea dupa trup a Domnului Hristos, care reprezinta un moment de rascruce in istoria umanitatii. Aceasta mare sarbatoare revarsa in lume, prin participarea la viata harica, starea de innoire si de bucurie, nu numai pentru noi, ci si pentru intreaga creatie. Meditatiile si gandurile despre Nasterea Domnului si sublima Sa invatatura mantuitoare ne coplesesc in aceste zile de sarbatoare, cand Cel ce a facut cerul si pamantul, Fiul lui Dumnezeu, ia chipul nostru, devine om, dar in afara de pacat, pentru a ne inalta impreuna cu El la starea de indumnezeire prin har, si pentru a ne impartasi viata in toata plenitudinea ei, Sf. noastra Biserica a statornicit ca in fiecare an sa ne amintim si sa renastem prin participare la Nasterea Domnului, ca si cand am luat parte noi insine ca niste contemporani la acest eveniment extraordinar, care a fost venirea in lumea noastra a Fiului lui Dumnezeu. Noi renastem prin reinviorarea credintei in Dumnezeu si trairea noastra, dupa invatatura Domnului Iisus, Cel in chip minunat intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria, cum marturisim de fiecare data cand rostim sau auzim Crezul. Va impartasesc de aceasta mare sarbatoare binecuvantari si rog pe Dumnezeu Sa daruiasca tuturor ascultatorilor bucuria si pacea care vine din Intruparea Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Sa aveti sarbatori fericite si sa traiti cu bucurie multi ani!
La inițiativa preotului din Garnizoana Botoșani, un cor militar dedică un cântec Sfântului Ștefan cel Mare
Corul militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun” din Botoșani a dedicat un cântec Sfântului Ștefan cel Mare. Înregistrarea a fost făcută profesionist, la fel și filmările, realizate la Garnizoana Botoșani și la…
Sf. Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit la Mănăstirea Putna, la trei decenii de la canonizare
La trei decenii de la canonizare, Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit prin rugăciune și activităţi culturale la Mănăstirea Putna, ctitoria sa. Sfânta Liturghie a fost oficiată la altarul exterior al așezământului monastic de…
Programul slujirii ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române în Duminica a 3-a după Rusalii
Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji în Duminica a 3-a după Rusalii, 3 iulie 2022, după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va…
Preotul martir Haralambie Balamace va fi omagiat la Muzeul Țăranului Român
Preotul Haralambie Balamace va fi omagiat duminică la Muzeul Național al Țăranului Român în cadrul unei conferințe susținută de Pano Bakalli. Pano Bakalli este preşedintele Fundației „Iorga” din Saranda. Fundaţia „Nicolae Iorga” din Saranda a fost înființată în…
Patrimoniul cultural din Alba Iulia poate fi explorat cu ajutorul codurilor QR
Un număr de șaizeci și cinci de obiective turistice și religioase din Municipiul Alba Iulia vor avea câte o plăcuță turistică cu un cod QR prin care cei interesați pot afla informații despre acestea în cinci limbi.…