Mesaj de multumire al PS Marc Nemteanul pentru IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Prea Sfintitul Marc Nemteanul – Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala i-a transmis Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei un mesaj de multumire pentru participrea Inalt Prea Sfintiei Sale la Slujba de hirotonie intru arhiereu.

In acest mesaj, Prea Sfintitul Marc Nemteanul afirma citez: ‘Nu am cuvinte sa Va multumesc si sa Va transmit toata recunostinta pentru generozitatea pe care mi-ati aratat-o pe parcursul vizitei Inalt Prea Sfintiei Voastre la Paris.’

Apoi adauga: ‘Va datorez atat de mult; incepand de la prima calatorie pe care am facut-o in prezenta Inalt Prea Sfintiei Voastre, de la Iasi la Slatina, pe parcursul careia ati avut bunatatea de a oferi sfaturi spirituale unui tanar francez care credea ca deja cunoaste Ortodoxia, si pana la ultima noastra intalnire in fata mormantului lui George Enescu unde mi-ati dat bastonul episcopal. Trebuie sa Va marturisesc, acest gest spontan m-a impresionat mult’.

In final, Prea Sfintitul Marc Nemteanul adauga: ‘Sper ca voi avea posibilitatea sa ma intorc impreuna cu credinciosii din Bordeaux, in Romania, la Cursurile din vara viitoare si ca voi avea bucuria sa va reintalnesc pe parcursul acestui sejur. Asigurandu-va inca o data de toata recunostinta mea ma incredintez rugaciunilor paternale ale Inalt Prea Sfintiei Voastre’.

Precizam ca hirotonia noului Episcop Vicar Marc Nemteanul al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale a avut loc pe data de 7 mai 2005 la Biserica Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafael din Paris. Hirotonia intru arhiereu a fost oficiata de un sobor de 8 ierarhi avandu-l in frunte pe Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, delegatul la acest moment al Prea Fericitului Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…