Mesaj de Anul Nou 2005 al IPS Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Iubiti frati si surori in Domnul,

In anul 2005, Biserica Ortodoxa Romana sarbatoreste 3 evenimente majore: 120 ani de la recunoasterea Autocefaliei sale de catre Patriarhia Ecumenica de Constantinopol, 80 ani de Patriarhie si 90 ani de la nasterea Prea Fericitului Parinte Teoctist – Patriarhul Romaniei. Toate aceste 3 evenimente ne indeamna la actiuni si momente solemne de multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El si recunostinta fata de vrednicii ierarhi, preoti, diaconi, monahi si monahii, credinciosi si credincioase, care prin credinta lor dreapta, vietuirea lor sfanta si faptele lor bune au contribuit la lucrarea misionara a Bisericii noastre spre slava Prea Sfintei Treimi si binele comun al poporului nostru si al Ortodoxiei intregi.

In anul acesta aniversar, sa ne rugam mai mult ca Dumnezeu sa ne ajute sa sporim neincetat dragostea noastra fata de Biserica stramoseasca, sa aparam, sa cultivam si sa impartasim si altora comorile sfinte ale Ortodoxiei, valorile credintei crestine izvorate din iubirea lui Hristos pentru toti oamenii.

Anul 2005 este, asadar, timp pentru a medita mai mult la taina si frumusetea Bisericii ca sa sporim dragostea noastra fata de ea si zelul nostru pentru lucrarea ei misionara.

Va dorim tuturor ca in anul nou, Dumnezeu sa va daruiasca sanatate si pace, prosperitate si mult ajutor in toata lucrarea buna si folositoare.

Tuturor va adresam cu bucurie traditionala urare ‘La Multi Ani!’.

Inalt Prea Sfintitul Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente