Mesaj de Anul Nou 2004 al IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Anul Nou 2004 este un inceput nou in viata noastra. Un An nou este un dar nou al lui Dumnezeu pentru noi, un dar pentru a fi cultivat cu credinta, speranta si dragoste. El este un an al timpului mantuirii, pentru ca toti anii de la Hristos incoace se numesc anul mantuirii, anul in care lucram aici, pe pamant, pentru viata cereasca, pentru viata ca binecuvantare a lui Dumnezeu pentru noi.

De aceea, rugam pe Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze cununa Anului Nou 2004 cu roade imbelsugate ale pamantului si cu rodire de fapte bune, cu sanatate si mantuire!

Anul Nou 2004 este in mod deosebit anul comemorativ ?Stefan cel Mare si Sfant?, pentru ca la 2 iulie 2004 se implinesc 500 de ani de la trecerea la viata vesnica a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, Domnitor al Moldovei intre 1457 ? 1504, pe care Biserica l-a trecut in randul sfintilor din calendar in anul 1992, numindu-l: aparator neinfricat al credintei si patriei strabune, mare ctitor de locasuri sfinte.

Asadar, Anul Nou 2004 este un anul in care trebuie sa cultivam mai mult demnitatea noastra de neam de voievozi, ctitori de biserici si de cultura crestina.

Anul 2004 ne cheama sa contribuim cat mai mult la ridicarea bisericilor care se afla acum in constructie, sa restauram monumentele istorice vechi si sa impodobim bisericile noastre parohiale si manastiresti cu daruri frumoase, asa cum facea Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant in vremea lui.

De asemenea, suntem chemati sa pastram, sa sporim si sa transmitem cultura crestina inspirata din iubirea fata de Dumnezeu si fata de aproapele nostru, ca pe o frumusete a sufletului romanesc in toate domeniile de activitate ale Romaniei de azi.

De Anul Nou 2004, va adresam tuturor urarea traditionala: La multi ani! cu sanatate si fericire, cu pace si bucurie, cu belsug de daruri si de fapte bune!

Inalt Prea Sfintitul Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente