Membrii Federației Filantropia vor distribui 18.000 de pachete cu rechizite școlare pentru copiii nevoiași

Federația Filantropia a primit o donație de 18.000 de pachete cu rechizite școlare de la Organizația Internațională de Caritate Creștină (IOCC ) din SUA, prin intermediul filialei IOCC România, după cum ne-a precizat părintele consilier patriarhal Dorel Moțoc. Aceste pachete vor fi distribuite prin intermediul organizațiilor membre ale Federației către copiii cu situație materială precară, în special cei din clasele I-IV.

Având în vedere că toate cele 17 organizații membre ale Federației Filantropia au activități și programe destinate copiilor, fiecare dintre ele a primit un număr de pachete în funcție de numărul beneficiarilor înregistrați pe care îl are fiecare organizație.

Fiecare pachet conține: caiete, set de creioane cu mină de grafit, creioane colorate, o pereche de foarfeci, riglă, ascuțitoare, gumă de șters, set de 12 coli colorate pentru lucrul manual. Aceste obiecte au fost cumpărate de copii din SUA din banii lor de buzunar și au fost donate către parohiile creștin-ortodoxe locale. La rândul lor, acestea le-au trimis către centrele eparhiale și de acolo au fost preluate de reprezentanții IOCC.

La acțiunea de colectare participă sute de comitete parohiale ortodoxe din SUA. Alături de IOCC, organizație caritabilă aflată sub patronajul Conferinței Episcopilor Ortodocși din America (SCOBA), la colectarea de rechizite au participat și alte organizații creștine din SUA, precum Church World Service și Lutheran World Relief. Valoarea estimativă a donației din acest an către copiii din România este de peste 200.000 de dolari.

Colaborarea dintre IOCC și Patriarhia Română în colectarea și distribuirea de pachete cu rechizite școlare pentru copii se află deja la a cincea ediție. Prima acțiune de acest fel a avut loc în anul 2005. IOCC Romania intenționează să replice acest model la nivelul României în viitorul apropiat.

În următoarele săptămâni, organizațiile membre ale Federației vor demara acțiunile de distribuire a pachetelor către copii.

Comentarii Facebook


Știri recente