Membrii Asociației Oastea Domnului s-au întrunit la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Zeci de credincioși din toate zonele țării au participat în zilele de 15 și 16 septembrie 2012 la Adunarea anuală a Asociației creștin-ortodoxe „Oastea Domnului”, care a avut loc la Biserica „Postelnicu Fir” din Craiova. Evenimentul a debutat sâmbătă după amiază, 15 septembrie 2012, prin săvârșirea slujbei Vecerniei, de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înalt Preasfințitului Irineu, Mitropolitul Olteniei, după cum a precizat Gheorghe Cioiu.

A urmat o seară de rugăciune și cântări religioase organizate în biserica parohială, iar duminică, 16 septembrie 2012, întrunirea membrilor Asociației Oastea Domnului a continuat prin participarea la Sfânta Liturghie, urmată de o nouă întrunire deschisă, ca si în seara precedentă, tuturor credincioșilor, a spus părintele Mihail Dincă.

După slujba Vecerniei, IPS Părinte Mitropolit Irineu a adresat un cuvânt credincioșilor prezenți în care a explicat semnificația duhovnicească a Vecerniei, ca rugăciune de seară. Înalt Preasfinția Sa a precizat că scopul rugăciunii de seară este de a aduce lui Dumnezeu mulțumire pentru binefacerile pe care le-a revărsat asupra noastră în ziua care a trecut și pentru petrecerea în pace și liniște sufletească a nopții care se apropie. De asemenea, Vecernia reprezintă și o pregătire duhovnicească pentru ziua care urmează, în cazul de față pentru întâlnirea cu Mântuitorul Hristos, în cadrul Sfintei și dumnezeieștii Liturghii din ziua de duminică.

Comentarii Facebook


Știri recente