Mel Gibson a fost ales de revista Inside the Vatican ‘Omul Anului’ pentru 2003.

Mel Gibson, regizorul controversatului film ‘The Passion of the Christ’, care va rula in cinematografe incepand din 25 februarie 2004, a fost ales de revista Inside the Vatican ‘Omul Anului’ pentru 2003. ‘Alegerea noastra nu este o canonizare; nu il proclamam pe Gibson ‘Sfantul Mel’.’ – a spus editorul revistei, Robert Moynihan, care a adaugat: ‘Traim intr-o epoca a informatiilor si a imaginilor. In astfel de vremuri, un om care se decide sa isi dea o mare parte din averea sa si sa isi riste cariera pentru un film despre Iisus Hristos, este o raritate.’

Revista a mai numit alte noua persoane in al sau ‘Top 10’ de personalitati pe 2003, dintre care doua atrag atentia: pe locul 4 este nominalizata o actrita care ulterior a renuntat la cariera sa in cinematografie pentru iubirea fata de Hristos: Maica Dolores Hart; pe locul 5 este desemnat un profesor italian care si-a dedicat viata construirii pacii: Andrea Riccardi, fondatorul Comunitatii Sant Egidio.

Urmeaza apoi pe locul 6 un catolic palestinian care se exprima ferm impotriva terorismului dar face un apel la fel de ferm la dreptate: Michel Sabbah, Patriarhul de rit latin de Ierusalim; pe locul 7 este desemnat un Episcop ortodox rus care lucreaza pentru a ajuta Europa sa isi aduca aminte de identitatea ei crestina: Hilarion Alfeyev; pe locul 8 este situat un Episcop american care a aparat familiile de agricultori si le-a cerut politicienilor catolici sa fie coerenti: Raymond Burke, noul arhiepiscop de St. Louis, Missouri (USA)

Pe locul 9 este nominalizat un catolic englez care a murit cu o jumatate de secol in urma, dar a carui alegorie crestina despre triumful binelui asupra raului, ‘Stapanul Inelelor’, a revenit in 2003 ca un film magic: J.R.R. Tolkien. Pe locul 10 se afla intregul ordin fondat de Maica Teresa of Calcutta: Misionarele Caritatii, deoarece pe chipurile lor traieste in continuare Maica Teresa.

Numarul pe ianuarie din ‘Inside the Vatican’ include un dossier de 30 de pagini despre toate aspectele privind controversa asupra filmului lui Mel Gibson.

Comentarii Facebook


Știri recente