Materiale didactice pentru proiectul național „Hristos împărtășit copiilor”

Cei implicați în derularea proiectului național „Hristos împărtășit copiilor” au pentru acest an materiale didactice noi. Este vorba de ghidurile catehetice apărute de curând la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Mai multe informații cu privire la ghidurile catehetice a oferit pentru TRINITAS TV, părintele inspector Constantin Naclad, Coordonatorul Proiectului „Hristos împărtășit copiilor”: „A apărut zilele acestea un nou set de ghiduri pentru profesor și anume ‘Îndrumarul pentru ghidul copilului’ pentru vârsta de 11-12 ani. Anul trecut tipărisem la Editura Basilica, primul set de ghiduri pentru copii în vârstă de 11-12 ani, dar nu reușisem să terminăm de tradus și adaptat ghidul pentru profesor. Anul acesta au apărut, așa încât avem setul complet de patru cărți pentru 11-12 ani”.

În viitor se dorește să fie editate ghiduri catehetice pentru toate categoriile de vârstă participante în cadrul Proiectul național „Hristos împărtășit copiilor”.

„Proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor’ presupune elaborarea unui curs complet, fundamentat pe Sfânta Scriptură, un curs care va cuprinde în final douăsprezece categorii de vârstă, de la 6 la 17 ani. Fiecare categorie de vârstă va beneficia de patru cărți, două pentru copii și două pentru profesor. Astfel, la finalul activității editoriale din acest proiect vom avea un ciclu complet de ghiduri catehetice destinate copiilor de la vârsta de 6 ani, când încep să ia contact cu învățătura despre Dumnezeu și până la vârsta de 17 ani, când ajung la maturitate în credință”, a mai spus părintele inspector Constantin Naclad.

Ghidurile catehetice sunt concepute într-un limbaj aflat în concordanță cu nivelul de înțelegere al fiecărei vârste, de la 6 la 17 ani. Metoda folosită are trei componente: descoperirea, interacțiunea și aplicația. Ghidurile catehetice nu se substituie manualelor de religie folosite în școli, ci reprezintă instrumente complementare de lucru.

Comentarii Facebook


Știri recente