Masuri speciale luate cu ocazia funeraliilor PF Parinte Patriarh Teoctist

Patriarhia Romana si Grupul Interministerial de organizare a evenimentelor sunt imputernicite sa comunice urmatoarele:

– In data de 3 august a.c., circulatia autovehiculelor va fi restrictionata, in functie de numarul participantilor, pe urmatoarele bulevarde, si strazi: Bulevardul Regina Maria, Strada 11 iunie, strada Bibescu Voda si Calea Serban Voda.

– Accesul spre Catedrala patriarhala al credinciosilor care vor asista la oficierea slujbei de inmormantare se va face din perimetrul Pietei Unirii, latura dinspre strada Serban Voda.

– Toate autovehiculele credinciosilor din provincie care vor asista la funeralii vor fi indrumate de politie spre parcarea din Piata Constitutiei si cea din fata intrarii in Parcul Carol.

– Accesul invitatilor romani si straini catre locul unde va fi oficiata slujba de inmormantare se va face, pietonal, din Strada 11 Iunie, incepand cu orele 08.00.

– Accesul reprezentantilor mass-media care vor asista la serviciul religios al inmormantarii va fi permis din Strada 11 Iunie, in intervalul orar 07.00 – 08.30. Amplasarea carelor de transmisiuni in direct pentru televiziunile interesate sa transmita funerariile se va face in ziua de 2 august, la locul stabilit de organizatori, pana cel tarziu la orele 22.00.

– In timpul desfasurarii slujbelor religioase si ceremoniilor funerare oficiate in memoria Prea Fericitului Parinte Patriarh singurele persoane autorizate pentru a prelua imagini vor fi cele apartinand postului TVR1, cameramanul si fotograful oficiali ai Patriarhiei Romane. Acestia vor pune la dispozitia reprezentantilor mass-media materialele inregistrate.

La acest eveniment, masurile de ordine publica si securitate vor fi asigurate de peste 1200 de cadre ale institutiilor din Sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Patriarhia Romana si Grupul Interministerial de organizare a funeraliilor multumeste pentru intelegere credinciosilor contand pe sprijinul acestora la buna desfasurare a evenimentelor care sunt organizate spre cinstirea memoriei Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane.

Comentarii Facebook


Știri recente