Măsuri de siguranță pentru evenimentul întronizării noului Mitropolit al Clujului

Aproximativ 150 de jandarmi vor asigura ordinea publică la întronizarea Înaltpreasfințitului Andrei ca Mitropolit al Clujului. Efective de agenți vor fi prezenți în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca pe toată durata desfășurării Sfintei Liturghii și a solemnității întronizării, încă de la primele ore ale dimineții.

„Misiunea jandarmilor constă în: prevenirea faptelor antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, protecția cetățenilor și a bunurilor acestora, precum și protecția oficialităților care vor fi prezente la eveniment. Jandarmeria Cluj recomandă participanților să respecte precizările organelor de ordine, o sesizare putând fi făcută la numărul de urgență 112 sau adresându-se jandarmilor aflați în dispozitiv”, a declarat pentru Radio TRINITAS, Ilie Milici, Purtătorul de cuvânt al grupării mobile de jandarmi Cluj.

Tot în zona Pieței Avram Iancu vor fi prezenți, mâine, peste 20 de polițiști de la Serviciul de circulație rutieră care vor asigura buna desfășurare a traficului. Echipaje ale Poliției vor lua și măsuri suplimentare de securitate pentru desfășurarea solemnității de întronizare a Înaltpreasfințitului Andrei ca Mitropolit al Clujului.

Traficul rutier nu va fi restricționat, decât dacă numărul mare de participanți la eveniment o va impune.

„Pentru ca manifestarea de mâine să se desfășoare în condiții optime de siguranță publică, Inspectoratul de Poliție al județului Cluj o să întreprindă o serie de măsuri suplimentare prin angrenarea a 26 de polițiști de siguranță publică și poliție rutieră. Astfel, mâine, începând cu ora 9:00, polițiștii vor participa la menținerea unui climat de siguranță publică, circulația nefiind restricționată inițial decât dacă la această ceremonie vor participa un număr mare de persoane”, a spus Gina Pop, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente