Master internațional în limba germană la Sibiu

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu organizează, începând cu anul universitar 2012-2013, programul internațional de master în limba germană „Mediere interculturală și interreligioasă, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. Programul de studii este realizat în colaborare cu Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu Universitatea din Würzburg (Germania) și cu Fundația „Reconciliation in South East Europe” din Sibiu. Programul se adresează absolvenților de teologie, preoților, profesorilor sau asistenților sociali, dar și tuturor celor care prin natura profesiei sau a preocupărilor vin în legătură cu problemele medierii și comunicării interculturale și interreligioase: psihologi, medici, juriști etc.

„Curriculum a fost pregătit de un grup de studiu interconfesional, format din profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, de la Facultatea de Teologie Reformată din Cluj-Napoca, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj și de la Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Programul a fost dat spre aprobare ARACIS în martie 2012 și a fost aprobat în iulie 2012″, ne-a spus coordonatorul de program, pr. prof. univ. dr. Vasile Grăjdian de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Cunoștințe de limba germană

Cursurile vor fi susținute în limba germană de cadre didactice de la Sibiu și din alte universități din țară și străinătate, iar în cei doi ani de studiu, numeroși invitați din țară și străinătate vor susține prelegeri pe teme de mediere, reconciliere și dialog intercultural și interreligios.

La înscriere, pe lângă diploma de licență, sunt necesare cunoștințe suficiente de limba germană, iar admiterea se va face prin concurs de dosare (media examenului de licență 100%) și interviu.

Pentru primul an de studiu, ale cărui cursuri vor începe la 1 octombrie 2012, sunt oferite 10 locuri bugetate și 10 locuri cu taxă (2.700 lei/an). Înscrierile se fac în perioada 17-20 septembrie 2012, iar concursul se va susține în data de 21 septembrie 2012. Afișarea rezultatelor se face în 24-26 septembrie 2012. Informații suplimentare se pot obține la secretariatul Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna”, tel.0269 210530, sau prin intermediul Fundației „Reconciliation in South East Europe”din Sibiu, la tel.0731 361077 (română) sau 0731 361079 (germană), e-mail [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente