Maslu pentru bolnavii din Moldova Nouă

De Sfântul Pantelimon, prăznuit vineri, 27 iulie, capela cu hramurile ‘Sfântul Pantelimon’ și ‘Sfinții Epictet și Astion’ din incinta spitalului din Moldova Nouă și-a sărbătorit ocrotitorul. Cu acest prilej a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu la care au participat bolnavii internați, cadre medicale, precum și credincioși din parohiile orașului Moldova Nouă.

‘Sfântul Pantelimon este ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor și este un model de doctor, slujitor și creștin următor lui Hristos. Acest lucru a fost determinant în alegerea celui dintâi hram pentru noua capelă de la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă, alături de Sfinții Epictet și Astion’, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. Marcel Mărculescu.

Lăcașul a fost amenajat în incinta spitalului, la Secția interne, prin osteneala pr. Marcel Mărculescu de la Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Moldova Nouă și a pr. Remus Căta de la Parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Moldova Nouă. Acesta a fost sfințit pe 29 martie 2012 de către PS Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La final, pr. Remus Căta a dăruit directorului spitalului, Elena Lorinț, un act de cinstire din partea Parohiei ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ pentru implicarea ce a avut-o la amenajarea lăcașului de rugăciune din incinta unității sanitare.

Comentarii Facebook


Știri recente