Maslu în toate așezămintele sociale din Prahova

Întrucât anul 2012 este Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, în perioada Postului Mare, preoții Protoieriei Câmpina vor oficia în sobor Taina Sfântului Maslu în toate parohiile și așezămintele sociale. Taina Sfântului Maslu de obște se va oficia și în Protoieria Ploiești.

În urma ședinței administrative din cadrul Protoieriei Câmpina, la care au participat toți preoții circumscripției administrativ-bisericești, s-a luat hotărârea ca în perioada Postului Mare, în toate parohiile și așezămintele sociale de pe raza protoieriei să se oficieze Taina Sfântului Maslu pentru cei aflați în suferință. ‘Această Sfântă Taină se va oficia în sobor, cu participarea a șapte preoți și cu rostirea unui cuvânt de învățătură. La sfârșitul slujbei, fiecare credincios va primi o iconiță. Nădăjduim că oficierea acestei Sfinte Taine de preoții Bisericii noastre va aduce participanților tămăduire și ușurare de suferințele trupești și sufletești’, a declarat părintele protoiereu Costică Dumitru după cum ne informează Ziarul Lumina.

În cuprinsul Protoieriei Câmpina, numeroși credincioși sunt asistați social în așezămintele sociale, precum: Centrul de plasament din cadrul Complexului de servicii comunitare ‘Sfânta Filofteia’ din Câmpina; Spitalul Municipal Câmpina; Spitalul de Psihiatrie Voila – Câmpina; Spitalul de Traumatologie și Ortopedie – Azuga; Spitalul Orășenesc – Sinaia; Căminul de bătrâni Mislea; Căminul de bătrâni Liliești-Băicoi; Căminul-spital Călinești și Penitenciarul Târgșor. ‘Concomitent cu această activitate misionar-pastorală, la nivelul parohiilor se va desfășura Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Acest concurs se desfășoară în cadrul programului catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ și urmărește educarea copiilor, în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință’, a adăugat protoiereul Circumscripției administrativ-bisericești Câmpina.

De asemenea, părintele protoiereu Ștefan Mușat a precizat că în Protoieria Ploiești, în fiecare duminică din perioada Postului Mare, va fi programată săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște. Această slujbă a tămăduirii trupești și sufletești va fi oficiată în cadrul cercurilor pastorale ale protoieriei. Astfel, în prima duminică din Postul Sfintelor Paști, Sfântul Maslu de obște se va săvârși în Parohia Tătărani. Totodată, părintele protoiereu Ștefan Mușat va relua întâlnirile cu tinerii din liceele municipiului Ploiești despre semnificația postului și a spovedaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente