Maslu de obște la Zamfira și Țigănești

Un sobor de slujitori va săvârși săptămâna aceasta Sfântul Maslu de obște la Mănăstirea Țigănești din Ilfov și la Mănăstirea Zamfira din județul Prahova. La aceste slujbe, credincioșii se vor închina la părticele din moaștele mai multor sfinți tămăduitori.

În fiecare săptămână din Postul Mare, în zilele de miercuri și vineri, la mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureștilor s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște, pentru tămăduirea sufletească și trupească a credincioșilor. Astăzi, 21 martie 2012, un sobor de slujitori săvârșește slujba Maslului la Mănăstirea Zamfira din județul Prahova, iar vineri, aceeași slujbă va fi săvârșită și la Mănăstirea Țigănești din Ilfov. Taina Sfântului Maslu va fi oficiată de la ora 10:00, după ce dimineață va fi săvârșită Liturghia Darurilor înainte sfințite pentru împărtășirea credincioșilor care s-au spovedit. Slujba Tainei Sfântului Maslu este săvârșită de un sobor de slujitori format din părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, stareți de la mănăstirile din București, Ilfov și din județul Prahova, precum și preoți și diaconi.

‘Am săvârșit Taina Sfântului Maslu la mai multe mănăstiri, iar unele dintre slujbe au fost impresionante. La Mănăstirea Pasărea au fost 12 slujitori, la Ghighiu 14, la Christiana 12 preoți și diaconi, la Mănăstirea Samurcășești – Ciorogârla au fost 14 slujitori. Este impresionantă această dragoste pentru comuniune și pentru înțelegerea mai profundă a Tainei Sfântului Maslu. După săvârșirea tainei, s-au rostit, de fiecare dată, cuvinte de învățătură de către părinți exarhi de la Centrul eparhial și din zona județului Prahova’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” părintele arhimandrit Timotei Aioanei.

La Mănăstirea Pasărea și la Mănăstirea Christiana au fost vizitate și bătrânele găzduite în cele două așezăminte sociale, au fost unse cu untdelemn sfințit și s-au închinat la părticele din moaștele sfinților tămăduitori.

‘Prin bunăvoința arhimandritului Nectarie, starețul Mănăstirii Radu Vodă, și a arhimandritului Lavrentie, starețul Mănăstirii Căldărușani, la aceste slujbe au fost aduse părticele din moaștele Sfântului Nectarie de Eghina de la Mănăstirea Radu Vodă, ale mai multor sfinți și ale Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon de la Mănăstirea Căldărușani’, a spus părintele arhimandrit Timotei Aioanei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…