Maslu de obște la Șepreuș, Protopopiatul Arad

Duminică, 17 iulie, în parohia Șepreuș, Protopopiatul Arad, a avut loc întrunirea lunară a preoților din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș, coordonat din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei de către părintele Liviu Savulov, de la parohia Chișineu-Criș I, potrivit episcopiaaradului.ro.

Începând cu orele 18:00, cei 12 preoți prezenți au oficiat Taina Sfântului Maslu de obște, în biserica parohială, cu asistența a numeroși credincioși.

În încheierea Tainei Sfântului Maslu, părintele Leonte Para din parohia Șimand a adresat credincioșilor un frumos cuvânt de învățătură, care a avut ca temă ,,Iubirea și iertarea”. În cuvântul său, părintele a evidențiat frumusețea acestor două virtuți care stau în strânsă legătură una cu alta, punând la inima tuturor îndemnul de a practica aceste virtuți, având ca model pe Mântuitorul Iisus Hristos, pe Maica Domnului, pe Sfinții Apostoli și pe toți sfinții Bisericii.

Au urmat apoi lucrările cercului pastoral. Tema propusă pentru dezbatere a fost ,,Taina Cununiei-temelia familiei creștine”. Referatul temei a fost pregătit și susținut de părintele paroh Florin Borca. În introducere părintele a motivat alegerea respectivei teme în contextul declarării anului 2011 de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca an omagial al Tainei Sfântului Botez și a Sfintei Cununii. Pornind de la definiția Cununiei și a familiei, părintele a arătat apoi cum, într-adevăr, Sfânta Taină a Cununiei este temelia familiei creștine și felul în care binecuvântările primite la slujba Cununiei rodesc în viața de familie. În concluzie, părintele a subliniat faptul că ,,familia creștină trebuie să fie vatra în care focul dragostei să nu se stingă niciodată și de la care să se încălzească omul și obștea omenească”.

Următoarea întrunire a preoților din Cercul pastoral Chișineu-Criș va avea loc în data de 07 august, în parohia Șiclău.

Comentarii Facebook


Știri recente