Masa Rotundă în privința prevenirii fenomenului de abandon și eșec școlar

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează marți, 6 martie 2012, începând cu ora 11:00, în sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, Masa Rotundă având ca tematică Înființarea, dezvoltarea și consolidarea de rețele destinate îmbunătățirii activităților de prevenire a fenomenului de abandon și eșec școlar.

Întâlnirea va fi deschisă de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei printr-un cuvânt de binecuvântare, apoi vor fi susținute referatele de către participanți. De asemenea, vor participa: Crețu Simion, Director general ADR Centru, Pr. Pavel Cristian, Consilier Social Mitropolia Banatului, Pleșa Laura, Manager proiect, Roman Claudiu, Asistent manager proiect

Abrudan Ioana, Asistent social, Prof. Sorin Valerian Chirilă, Director general DGASPC Alba, Dr. Schmidt Lóránd, Director general DGASPC Mureș, Ing. Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Scopul acestei întâlniri, după cum se menționează într-un comunicat emis de Departamentul Relații publice Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, constă în prezentarea stadiului actual al proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” și a rezultatelor de evaluare realizate în rândul factorilor decizionali interesați, privind rolul și responsabilitățile în cadrul Rețelei interregionale de centre educaționale și propunere direcții de acțiune comune privind lucrul în rețea. Proiectul „Rețea interregională de Centre Educaționale” se derulează în perioada august 2010 – iulie 2013 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Direcția OIPOSDRU MECTS în cadrul POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 2: „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, DMI 2.2.: „Prevenirea și corectarea părărsirii timpurii a școlii”.

În cadrul proiectului, au fost înființate 16 Centre educaționale, din care 9 în județul Alba, 3 în județul Mureș și 5 în județul Timiș. În cadrul acestora, 400 de copii beneficiază de hrană, sprijin la lecții, rechizite, didactice și burse sociale, precum și de activități de socializare, dezvoltare personală și petrecere a timpului liber.

Evenimentul de astăzi aduce în prim plan necesitatea identificării unor modalități optime de intervenție în comunitate pentru copiii în situații de risc de abandon și eșec școlar și dezvoltarea/consolidarea de rețele comunitare destinate îmbunătățirii activităților de prevenire a fenomenului de abandon și eșec școlar la nivelul județelor Alba și Mureș.

În același mod, se dorește implicarea în activitățile de rețea a comunităților parohiale din județele Alba, Mureș și Timiș, în localitățile în care funcționează Centrele educaționale prin crearea de rețele comunitare care să se implice, pe de o parte, în creșterea șanselor de incluziune socială a familiilor și depășirea situațiilor de vulnerabilitate și, pe de altă parte, în coagularea factorilor decizionali interesați la nivel de comunitate pentru implicarea și dezvoltarea de proiecte care să vină în sprijinul elevilor, familiilor în dificultate și comunității.

Comentarii Facebook


Știri recente