Masă rotundă cu teme social – filantropice la Cisnădie

Arhiepiscopia Sibiului, prin Serviciul de asistență socială, împreună cu Asociația ‘Filantropia Ortodoxă’ Sibiu desfășoară o campanie de sensibilizare a opiniei publice asupra diverselor dificultăți sociale întâmpinate de anumite persoane din comunitățile din Arhiepiscopia Sibiului. În același timp, campania are și rolul de încurajare a implicării cât mai intense a autorităților locale în activitățile social-filantropice desfășurate de instituțiile amintite. În cadrul campaniei, astăzi, 14 aprilie, în sala de sport a orașului Cisnădie, mai mulți copii participă la activități sportive, urmate de o întâlnire cu autoritățile locale, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul și cu participarea celor patru parohii ortodoxe din orașul Cisnădie. ‘Organizăm o masă rotundă la care sunt invitați principalii actori sociali de la nivel local: Biserica, Primăria și Școala, precum și diferite ONG-uri. Se va discuta modalitatea de cooperare între aceste instituții pe plan social. Am considerat că acest meci de fotbal între copiii din Cisnădie este un bun prilej pentru a deschide această întâlnire’, ne-a spus consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Ciprian Creangă.

Activitățile sportive organizate astăzi sunt susținute material de Arhiepiscopia Sibiului, care oferă copiilor echipamentul sportiv, constând în tricouri, șorturi și încălțăminte sportivă. De asemenea, vor fi distribuite materiale promoționale: fluturași de promovare a activității sociale din cadrul Serviciului de asistență socială, brelocuri și insigne cu sigla instituției. Această campanie, pusă sub deviza ‘Implică-te! Hai cu noi în echipa socială’, face parte din planul de încurajare și susținere a multiplelor activități sociale desfășurate în Arhiepiscopia Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente