„Masa Bucuriei” – proiect social realizat de Patriarhia Română și lanțul de magazine Selgros

Patriarhia Română a lansat, în colaborare cu lanțul de magazine Selgros Cash & Carry, Proiectul „Masa Bucuriei”, prin intermediul căruia Biserica va distribui persoanelor în nevoi ajutoare alimentare. Boardul acestor supermaketuri apreciază deschiderea pe care Patriarhia a manifestat-o față de inițierea proiectului, care presupune și ecologizarea mai multor zone din România.

Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei a găzduit ieri, 26 martie a.c., lansarea proiectului „Masa Bucuriei”, în prezența Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul, Episcop-Vicar Patriarhal, a Pr. Dorel Moțoc, consilier patriarhal, coordonator al Sectorului Biserică și Societate, și a membrilor Trustului Selgros Cash & Carry, reprezentat de Edith Lenga Balk, country manager al supermarketului respectiv, și Dorin Iordăchescu, director general pe divizia Food a lanțului de magazine Selgros.

La eveniment au mai participat Părintele consilier Ilie Cornel de la Sectorul Social-Filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și dl. inspector Adrian Bărănescu. Reprezentanții Selgros au apreciat receptivitatea Bisericii Ortodoxe Române și în primul rând deschiderea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu privire la Proiectul „Masa Bucuriei”.

Supermaketurile Selgros Cash & Carry sunt prezente de șapte ani în România. La ora actuală există 17 magazine pe întreg teritoriul țării. Este prima dată când se inițiază o colaborare de asemenea anvergură cu Patriarhia Română. Proiectul s-a născut din ideea doamnei Edith Lenga Balk, cunoscând că în Germania un proiect asemănător funcționează cu succes de foarte mulți ani. La aceasta s-a adăugat și faptul că anul trecut retail-ul românesc a fost foarte mult criticat. „A fost gândul nostru de la început să ne implicăm în proiecte cu caracter social sau de responsabilitate socială. Am demarat aceste activități în primul rând cu ecologizări făcute anual în zonele din împrejurimile unui oraș unde există un magazin Selgros. Este dorită implicarea și altor firme și instituții din România în acest program. La începutul acestui an, deja am inițiat aceste activități în București și Ploiești și, datorită bunei relații pe care o avem cu Biserica Ortodoxă Română, am reușit să extindem proiectul în toate cele 17 locații unde sunt magazine. Până acum, ajutorul pe care l-am acordat persoanelor nevoiașe prin intermediul Bisericii Ortodoxe reprezintă alimente în valoare de 300.000 de lei. Dorim ca acest proiect să se dezvolte și ceea ce oferim să ajungă acolo unde trebuie. La baza proiectului stă faptul că noi toți avem responsabilități sociale. Mi s-a părut foarte potrivită această colaborare. Noi putem să donăm marfă; există un surplus de alimente în România și credem că Patriarhia Română este cea mai potrivită pentru distribuirea lor, pentru că ea știe cel mai bine nevoile stringente ale oamenilor”, a subliniat Edith Lenga Balk.

Dovada pentru importanța deosebită acordată proiectului o reprezintă extinderea acestuia în toată țara, în fiecare oraș unde există magazine Selgros. Pe plan local, acolo unde sunt magazine, directorii acestor marketuri, împreună cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, au stabilit contacte și s-a ajuns ca, de la o livrare pe săptămână, să se dubleze cantitatea de alimente donată.

Delegatul Părintelui Patriarh, Presfințitul Părinte Episcop Vincențiu Ploieșteanul, a subliniat, în cuvântul său, bucuria pricinuită de lansarea Proiectului „Masa Bucuriei”. „Astăzi, Biserica serbează odovania praznicului Bunei Vestiri. Suntem încântați să dăm o veste bună celor în nevoi, care vor beneficia de realizările acest proiect, apărut ca un semn al credinței și al jertfelniciei creștine”, a spus Preasfinția Sa, binecuvântând pe cei care sunt angajați în demersul de ajutorare a celor fără sprijin material.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente