Mărturisirea ca Taină a Bisericii – act de renaștere spirituală

În Protopopiatul Râmnicu Vâlcea la 27 februarie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Bujoreni a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Bujoreni. La această întâlnire au luat parte preoții parohi și preoții slujitori din parohiile: Bujoreni, Muereasca de Sus, Muereasca de Jos, Bogdănești I, Bogdănești II, Olteni, Dăești I, Dăești II, Fedeleșoiu, Runcu și Valea Babei, potrivit arhiram.ro.

Întrunirea s-a deschis cu oficierea slujbei de Te Deum în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bujoreni, după care Pr. Marcel Tănasie, parohul parohiei Bujoreni, a susținut referatul „Mărturisirea ca Taină a Bisericii – act de renaștere spirituală„, tema fiind legată de Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii).

După susținerea lucrării, s-au mai dezbătut și probleme actuale cu care se confruntă preoții din ziua de astăzi, dintre care amintim: problema actualității și actualizării Canoanelor Bisericești, problema uniformizării cultului morților; obiceiuri și tradiții locale deviate de la ritualul ortodox, precum și problema împărtășirii cu aceeași linguriță; desfășurarea proiectelor catehetice precum și acordarea de ajutoare filantropice de către parohii familiilor sărace, bătrânilor, persoanelor bolnave.

Acest eveniment se încadrează în seria de manifestări dedicate „Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) în Patriarhia Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente