Mărțișoare pentru sinistrații din Haiti

Vineri, 5 martie a.c., în sala de festivități a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, a avut loc încheierea oficială a campaniei de binefacere destinate ajutorării persoanelor sinistrate din statul Haiti, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. Activitatea, devenită deja tradiție, a fost organizată de Fundația mitropolitană „Cuvântul care zidește” în colaborare cu Penitenciarul de Minori și Tineri din Craiova și cu ISJ Dolj. Prin sprijinul financiar al fundației, tinerii deținuți au reușit să confecționeze 2000 de mărțișoare care au fost expuse în 20 de școli din Craiova pentru a fi cumpărate de doritori. Fondurile obținute vor fi destinate exclusiv persoanelor sinistrate din statul Haiti.

Tot în cadrul acestei manifestări, deținutul Terheci Marius a primit din partea fundației o bursă lunară de 200 lei, în vederea continuării studiilor. „Biserica nu lucrează niciodată cu judecata, ci cu îndreptarea, de aceea facem, prin intermediul bursei pe care o acordăm astăzi, o chemare pentru a-i sprijini pe cei care au puterea, au demonstrat că doresc și pot să depășească momentele dificile prin care au trecut în viață și să devină cu adevărat oameni integrați în societate. Este un semnal pe care îl adresăm tuturor celor care pot să-i ajute pe cei slabi, pe cei care doresc să-și refacă viața”, a declarat părintele Ion Resceanu, directorul fundației.

În finalul manifestării, cei prezenți au putut admira expoziția de icoane executate de tinerii deținuți de la PMT Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…