Mărțișoare pentru bătrânii de la Căminul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Iași

Membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași și copii ai Centrului de Plasament ‘Ion Holban’- Iași au vizitat, în ziua de 1 martie, Căminul de bătrâni ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din localitate, unde au împărțit mărțișoare și flori.

Joi, 1 martie 2012, cei 160 de locatari ai Căminului ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Iași au primit mărțișoare și flori de la tinerii din ASCOR Iași și de la 13 copii ai Centrului de Plasament ‘Ion Holban’ Iași. Mărțișoarele oferite au fost făcute de copiii de la Centrul de Plasament, o parte dintre ei ajutând și la împărțirea lor.

‘Este deja o tradiție pentru asociația noastră să oferim mărțișoare și urări odată cu venirea primăverii bătrânilor din cămine. Facem acest lucru, în primul rând, pentru a alina suferința pe care o poartă acești oameni. Prin aceste activități, încercăm să le ușurăm povara grea a singurătății, aducându-le măcar un zâmbet, o bucurie oricât de mică. Totodată, noi, voluntarii, ne-am îmbogățit sufletele cu bucuria acestor oameni minunați, care ne sunt modele de răbdare, de blândețe, de smerenie’, a declarat Dana Ramona Șerban, coordonatorul activității, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Activitățile desfășurate de ASCOR Iași la Căminul de bătrâni ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ vor continua saptămâna viitoare cu ‘Serbarea mărțișorului’, în cadrul căreia va fi prezentat un program artistic și vor fi împărțite cadouri.

Comentarii Facebook


Știri recente