Martirii de la Niculițel cinstiți în Capitală

Biserica Ortodoxă Română îi pomenește, pe 4 iunie, pe Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel. Sute de credincioși sunt așteptați mâine să participe la hramul singurului lăcaș de cult din Capitală ce adăpostește fragmente din moaștele acestor martiri, Biserica „Ceauș Radu”, informează TRINITAS TV.

În ziua de pomenire a Sfinților Mucenici, Sfânta Liturghie va fi oficiată de la ora 9.00 de un sobor de preoți și diaconi.

Biserica datează de la începutul secolului al XVIII-lea, fiind ridicată pe o podgorie a Ceaușului Radu. Termenul de „ceauș” se referă la un grad militar inferior ce făcea parte din rândul dregătorilor domnești stabiliți în preajma noii reședințe din București, pe la anul 1625, după mutarea acesteia de la Târgoviște. Biserica actuală a parohiei, din zid, a fost ridicată în anul 1850 și se află pe strada Vulturilor, nr. 5, aproape de Centrul Vechi al Capitalei.

Moaștele Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip au fost aduse de la Mănăstirea Cocoș din județul Tulcea în anul 2007.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite” (Text integral)

Patriarhul Daniel a participat luni la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite (1923-2023)”, eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, luni, la Palatul Parlamentului. În cuvântul adresat cu această ocazie, Preafericirea Sa a amintit importanța…