Marțea gândirii creștine la Bistrița

Protopopiatul ortodox Bistrița a găzduit cea de-a doua seară duhovnicească din programul ‘Marțea gândirii creștine’, avându-l ca invitat pe pr. lect. univ. dr. Gheorghe Șanta, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Tema abordată a fost ‘Hristos, bucuria întâlnirii’. Prima ediție a acestor seri de conferințe duhovnicești de la Bistrița s-a desfășurat în Postul Crăciunului, fiind inițiată de Protopopiatul Bistrița și Clubul Internațional Transilvania. A doua ediției a proiectului a debutat marțea trecută, cu conferința susținută de starețul Mănăstirii ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Parva Năsăud, pr. Chiril Zegrean, după cum a precizat coordonatorul evenimentului, Florin Bojor.

Marțea gândirii creștine se încetățenește ca o seară duhovnicească, ca o seară de meditație, de apropiere de valorile și gândirea creștină’, a spus Florin Bojor. Pintre invitații care vor participa la întâlniri se află pr. Dumitru Cobzaru, pr. Gavril Horț, pr. dr. Dorin Ielciu. Ultima conferință, cea din 10 aprilie, va fi dedicată temei sfințeniei și le va prilejui bistrițenilor întâlnirea cu părintele Calinic, eclesiarhul Mănăstirii Nicula.

Comentarii Facebook


Știri recente