Marșuri pentru viață organizate de Asociația „Pro-Vita”: Alertă împotriva avortului

În anul 2006, Asociația ‘Pro-Vita’, filiala Craiova, a fondat, alături de alte 11 asociații similare din țară, ‘Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita’ din România. Asociația Pro-Vita pentru născuți și nenăscuți, filiala Craiova, funcționează cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Mitropolit al Olteniei, fiind o organizație care militează împotriva avortului și promovarea vieții.

La Craiova, Asociația ‘Pro-Vita’ a luat ființă în anul 2000 din inițiativa părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului și a unui grup de tineri craioveni. Încă de la început, membrii fondatori ai asociației și-au propus să militeze pentru susținerea și promovarea unui mod de trai creștinesc în societatea actuală. ‘Este un punct de plecare, mai ales că o mare parte a mass-media promovează alte valori. În majoritatea filmelor date pe sticlă, sentimentul iubirii este echivalat cu atracția fizică, atitudinea rebelă a copiilor față de părinți este considerată o virtute, ratele la bănci și cariera sunt prezentate ca o prioritate a familiei moderne, iar dragostea conjugală și nașterea de prunci sunt adesea tratate ca fiind paralele. Industria divertismentului ne distrage de la adevăratele valori ale familiei și induce ideea că anormalitatea este normală – pentru că toți fac la fel, nu-i așa? Dar strâmtă este calea mântuirii! De aceea consider că este foarte important să tragem un semnal de alarmă față de toate aceste lucruri și să nu le lăsăm să înainteze mai adânc’, a declarat pentru ‘Ziarul Lumina’,Ediția de Oltenia, George Ionescu, director ‘Pro-Vita’.

Activitățile organizației

Pe lângă informarea cu ajutorul pliantelor sau pe site-urile asociației, activitățile ‘Pro-Vita’ Craiova sunt concrete, constând, după posibilități, în ajutor financiar și material acordat unor familii nevoiașe, dar și consiliere pre și post-avort (pe site-ul www.avort.ro). Marșurile pentru viață sunt organizate împreună cu ASCOR Craiova, de fiecare dată, pe data de 1 iunie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Copilului. La acestea se adaugă organizarea de conferințe, mese rotunde, emisiuni radio-tv și cursuri educativ-creștine în școli și licee.

O altă direcție este derularea unui contract de parteneriat educațional cu Direcția de Protecție a Copilului Dolj, ce cuprinde programe având în centru educația moral-religioasă și integrarea copiilor din orfelinat în societate. Conform Institutului Național de Statistică, la nivelul anului 1969, la trei ani după ce conducerea comunistă a interzis prin lege avorturile, fiecare femeie din România năștea, în medie, 3 copii. Între 1990 și 2005, numărul avorturilor din România a urcat la 250.000 pe an. În ultimii ani, s-au constatat anual 125.000-130.000 de avorturi. Numărul avorturilor, 350 pe zi, în medie, plasează România, din acest punct de vedere, pe un nedorit loc 3 în Europa. În 2008, de pildă, în România s-au făcut aproape 128.000 de avorturi, dintre care 10% la categoria de vârstă 15-20 de ani. Mai multe decât în România s-au făcut doar în Marea Britanie și Rusia. Este esențial ca femeile să înțeleagă faptul că avortul are consecințe psiho-sociale grave. Avortul a devenit, din păcate, un fenomen social, iar asta nu doar în România, ci și la nivel mondial.

Comentarii Facebook


Știri recente