Marea Unire a fost omagiată la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău

Elevii și profesorii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău au sărbătorit astăzi, 24 ianuarie, 151 de ani de la Unirea Principatelor Române. La manifestare, a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, care, în cuvântul adresat celor prezenți a vorbit despre implicarea slujitorilor Eparhiei Buzăului, din acea vreme, în Unirea românilor din cele două principate, Moldova și Țara Românească.

Înaltpreasfințitul Epifanie a declarat pentru Radio TRINITAS: „Episcopia Buzăului nu a fost străină de aceste preocupări și s-a amintit aici de cărturarul Dionisie Romanov și de Filotei Episcopul, care l-a primit pe Alexandru Ioan Cuza la palatul episcopal, unde a fost găzduit o noapte, când a plecat de la Iași la București. Aniversarea evenimentelor importante din istoria neamului nostru ne învață două lucruri importante: în primul rând trecutul neamului nostru așa cum a fost cu suferințele și strădaniile lui pentru mai bine și apoi ne învață cum trebuie să-i cinstim pe înaintașii noștri care ne sunt exemple vii în aceste vremuri grele”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…